dag 1 WK Izsák Hongarije

dag 1 WK Izsák Hongarije

18.09.2014

De voorbereidingen waren weer heftig! Pappa heeft de hele week onder de vrachtwagen gelegen voor extra controles. Ons Dafje is weer verwend met een extra grote beurt en is de hele week vertroeteld. Routes en overnachtingen moesten geregeld en alles aan eten en drinken ingeladen en Farell uitbesteed naar familie Winkelman. Onze paarden mogen daar altijd logeren als wij op pad zijn. Thuis past Petra Wiegman op samen met onze vaste steun en toeverlaat MarijkeTilman.
En vanmorgen was het dan al zover, om 5.15 uur vertrokken we vanuit Eext.
Rudolf, Tonnie en mamma in de vrachtwagen met een vrolijke Diesel achterin de bak. Pappa en ik in de Micra met de marathonwagen op de aanhanger. Heel bijzonder gevoel als je samen met je ouders, je vriend en ons beste maatje Tonnie zo,n avontuur aangaat. Want zo voelt het toch wel, als een bijzondere belevenis. alleen de reis al!
Wij hebben een hele fijne, maar niet al te zware vrachtwagen met maar 120 PK. Dat merk je wel als er bergen zijn. En voor de dikke jongens ( lees trucks )zal dat weinig uitmaken, maar in de buurt van Fulda waren toch serieuze heuvels waar we soms terug moesten schakelen naar de 2e versnelling! Je kruipt dan echt de berg op. Bij deze; bedankt ESA Groningen voor de super zorg voor ons Dafje! Hij doet het toch maar allemaal!
De reis verliep verder super. Onderweg at Diesel als een slootgraver in de appels en wortels. En zijn hooinet was steeds weer leeg. Wij zaten al snel achter suikerbrood met ............. aardbeien! Echt een aanrader. Inmiddels staat Diesel op stal op de drafbaan in Straubing. hij heeft heerlijk lang gewandeld en heeft een enorme stal met een uiterst aardige mevrouw die de wacht loopt met haar honden op het terrein. Dat bood ons de mogelijkheid om na het eten van de macaroni, lekker een terrasje te pakken in de stad. Onder het genot van lekker koude ice-tea en WIFI bewerken we nu onze website zodat jullie een beetje op de hoogte zijn van onze avonturen.
De sfeer is super en de dag vloog voorbij. iedereen heeft al weer zin in morgen. dan gaan we naar de stal van martin Hölle, waar we 3 nachten mogen verblijven. Ook zien we dan eindelijk onze Zwitserse vrienden weer. Het hele team zit al enkele dagen in Hongarije. foto's