dag 2 WK Izsák Hongarije

dag 2 WK Izsák Hongarije

19.09.2014

Tweede dag Hongarije.


Ik zit op het moment onder een gezellig afdakje voor de stal van de Hongaarse enkelspan pony menner Martin Hölle. Mirjam, de groom van Mieke van Tergouw was zo lief dit fantastische plekje te regelen. Maar het was wel een heel avontuur om hier te komen, want het heeft geen adres, dus het moest op GPS coördinaten. Helaas snapt onze tom tom daar weinig van. Het resultaat kun je je vast voorstellen............... Juist, in het donker hebben we daardoor wat rond getoerd door het Hongaarse landschap. Ik op een bijzondere plek en wel, het groom zitje van de marathon wagen!
En ik kan je vertellen...... dat zit perfect. Veel beter dan als de wagen op zijn eigen wieltjes rijdt. Vooral in de vaardigheid vraag ik me wel eens af of de wielen er niet afbreken bij die hoge snelheden. Nu toerde hij mooi mee in de vrachtwagen en dat was heel comfortabel. De reden dat ik er zat was als volgt. Door een ongeluk stonden we een poosje in de file. Diesel was er op den duur zat van en begon te klauwen. Nu is dat dier net een elastiekje en om te voorkomen dat hij zichzelf in de nesten werkte ben ik maar bij hem in de vrachtwagen gestapt. Een uur, 3 dozen wortels en 4 appels later wilde ik graag even lekker zitten en bedacht ik me dat mijn stoeltje achterop de presentatie wagen het enigste plekje was die niet volgepakt zat. PERFECT, als een koningin toerde ik rond. Op de een of andere manier beleven we altijd wel weer iets.
Verder is de dag weer super verlopen. om 7 uur reden we uit Straubing weg. Het was een perfect plekje met allerliefste mensen. Onderweg van alles gezien waaronder een enorme " beeldgehouwen " ? adelaar. We reden langs de enorme steden Wenen en Boedapest . Bijzonder dat je daar met je paard samen rijdt. En nu zitten we alweer op een perfecte locatie. Terwijl ik dit type voor de website en foto´s uitzoek zie ik Rudolf lekker de poort uit stappen voor een avondwandeling met Diesel. Weer een perfecte dag! Op naar morgen. foto's