Dag 3 Walbrzych Polen CAI-3*H1

Dag 3 Walbrzych Polen CAI-3*H1

20.08.2014

Het is nu woensdag, maar we willen jullie ons bezoekje gister aan het kasteel in het donker niet onthouden. Speciaal voor alle deelnemers was er een rondleiding waarbij je op plaatsen komt waar normaal bezoekers niet mogen komen. En het was SPECTACULAIR. Ze hadden heel erg hun best gedaan en voor ons zelfs de geesten en spoken van vroeger tevoorschijn getoverd. Het was een hele bijzondere combinatie van waargebeurde verhalen aangevuld met sages. We liepen door een donker kasteel met een paar lantarentjes. Lange gangen door, trappen op en af. Niet direct gemakkelijk met een heel klein beetje licht. Maar daardoor voelde het echt net als vroeger. Het was heel bijzonder dat we de geheime gangen door mochten en zelfs in gedeelten van het kasteel mochten komen waar het nog niet gerestaureerd was. Het feit dat er af en toe in enen een geest tussen ons in liep of al gillend en schreeuwend door de groep rende maakte het wel opletten ha ha. Op die manier zorg je er wel voor dat je luistert, want iedere hint die je kreeg waarbij een geest voor kwam kon je wel gebruiken! Beter om dan tegen een muur te gaan staan zodat je van achteren veilig was. Nadat we door een ondergrondse gang buiten het kasteel uit kwamen lieten ze ons zien dat er een geplaveid pad naar het kasteel liep. Via dit pad reden de koetsen met 4-spannen zo het kasteel in. Daar konden ze binnen draaien en veilig hun gasten af zetten. Prachtig om te zien en horen.
We hebben echt een top dag gehad met een spectaculair einde!

En dan de woensdag, keuringsdag. Op papier stond dat we van 13.00 uur 14.00 uur moesten keuren. Dus wij keurig een schema gemaakt waarop staat wanneer vlechten, poetsen etc.
Het idee was leuk, maar toen we om 11.30 uur de Noren met paarden en in het nette pak naar de keuring zagen gaan, vroegen we ons af hoe dat nu kon, want we waren direct achter hen.
Bleek dat het tijdsschema was omgegooid! We moesten al over 10 minuten. Het was aan alle chef de equipes gemeld MAAR, die hebben we niet en ze waren het vergeten aan ons te melden.
Nu hadden we één geluk ( of super groom ) Tonnie! Hij had de vlechten er echt in 5 minuten in. Hup borstel erover en op het los rij terrein de staartvlecht er nog in. We konden in 1 ruk door en waren keurig op tijd. ( met zweet onder de oksels maar dat geeft niet ) Diesel zweefde weer vrolijk door de baan en we mogen starten! Op naar morgen. foto's