Dag 4 Walbrzych Polen CAI-3*H1

Dag 4 Walbrzych Polen CAI-3*H1

21.08.2014

Ook gisteravond hadden we weer veel te doen.
Eerst de openings ceremonie met het voorstellen van alle deelnemers aan het EK.
Alle landen die daar aan deel namen kwamen lopend met hun teamleden en hun vlag het hoofdstadion in. Blijft altijd een leuk gezicht. Leuk vond ik dat alle juryleden ook voorgesteld werden en bedankt voor hun komst. Nu weet je ook welk gezicht bij welke naam hoort en bovendien mogen we blij zijn dat deze mensen altijd maar weer de hele wereld over reizen om ons leuke wedstrijden te bezorgen. Aansluitend was er een kleine show door de stoeterij.
Vlak daarna begon de landenavond. Dit houdt in dat iedere nationaliteit die deelneemt voor een tafel zorgt met eten en drinken uit hun land. Alle landen waren hier met een heel aantal teams, behalve wij! Menteam P&K vertegenwoordigd met 3 man sterk, heel Nederland ha ha . Een hele tafel vol ging dus niet lukken. Maar we hadden er thuis goed over nagedacht en niets doen was voor ons geen optie! Nu leek het ons een goed idee om warme stroopwafels te serveren. Ideaal met zoveel kinderen erbij. Dus hup wij via marktplaats een klein oventje op de kop getikt wat weinig stroom verbruikt en een hele lading stroopwafels ingeslagen. Dus wij een tafel netjes aangekleed met Delfts blauw en de oven aan.
We hoopten maar dat men het lekker vondt, want onze tafel leek wel heeeeel ieniemienie in vergelijking met de anderen. Maar goed, daar stonden ze met minimaal 10 man achter. Nou……. Die 10 man hadden wij ook wel kunnen gebruiken want er was een heuse “ run “ op onze wafels. Blijkt maar weer dat volwassenen gewoon grote kinderen zijn, want er kwamen net zoveel grote als kleine mensjes wafels halen. Het zweet gutste me onder de oksels. De wafels waren niet aan te slepen.
De oven stond rood gloeiend en de Hollandse servetten konden we niet snel genoeg uitpakken.
Missie geslaagd, Nederland op de kaart.
Waarom er geen Nederlands afvaardiging is voor het EK snap ik niet. Het is echt een unique wedstrijd. Een mooiere locatie kun je je bijna niet bedenken en de organisatie doet er echt alles aan om het iedereen naar de zin te maken. De dressuur velden zijn super, de marathon locatie is werkelijk perfect. Alle hindernissen liggen rondom een dal en je rijdt steeds rond van hindernis naar hindernis waardoor je nooit uit het zicht komt van het publiek. Ik denk dat het een schouwspel wordt wat je weinig weer zult tegenkomen.
Vandaag was de dressuur van de kinderen en jeugd. Morgen de Young-riders en onze rubriek. Wij hebben weer veel tijd in de hindernissen doorgebracht, de trajecten verkend en onze rekenschema’s al klaar gemaakt zodat we een dag in het voren werken. Fijn als er geen stress is. Natuurlijk hebben we Diesel weer gereden en die is helemaal vrolijk. Hij mist het hele dagen op de wei staan met zijn maatjes wel, maar we wandelen vaak even met hem. We hebben voor jullie weer heel wat foto’s gemaakt zodat jullie mee kunnen kijken. Cindy Timmer van de website; Hoefnet had me gevraagd om tot en met vanmorgen ook haar van foto’s te voorzien. Dus ook daar even kijken! www.hoefnet.nl en dan bij foto’s.
Nu de hindernissen nog even in tot het donker wordt. Dit op de site zetten en dan lekker slapen. foto's