Dag 6 Walbrzych Polen CAI-3*H1

Dag 6 Walbrzych Polen CAI-3*H1

23.08.2014

Weer een heerlijke dag. Wat is er nu fijner dan om 7 uur je bed uit te rollen en Dieseltje te voeren om 7 uur in je korte broek? Na het voeren heb ik ons terras verplaatst naar een zonnig plekje voor de vrachtwagen en een ontbijtje met warme stokbroodjes klaar gemaakt voor de mannen. Hoe we aan warm stokbrood komen? Wel, het “ stroopwafel ‘ oventje is ook prima geschikt om van alles in te bakken. En het is toch zonde om hem de hele week werkeloos te laten zijn! Dus zijn we genoodzaakt iedere dag met warme broodjes te beginnen. Al snel ploft een Noor bij ons aan tafel en in No-time weet je precies wie hij is, waar hij woont en wat hij doet. Super leuk om zoveel mensen te leren kennen, allemaal met 1 liefde; de mensport. Maar allemaal vanuit een heel ander wereldje. We weten dat het vaak niet bij eenmalige gesprekken blijft, maar sinds Portugal hebben we heel veel contact met allerlei nationaliteiten. Voor ons zeker een mooi extraatje van deze leuke sport.
‘s ochtends hebben we eerst de kinderen zien rijden. Wat een gespannen gezichten, allemaal bloedfanatiek. Iedereen vraagt ons waar onze Nederlandse kids zijn. Ook echt een gemiste kans, want je kunt hier zoveel zien en leren. Toch een hele mooie voorbereiding voor eventueel later een WK. En alleen de sfeer al! Zelf starten we pas aan het einde van de dag. Omdat we 3e staan, starten we ook als 3e van onderen. Tonnie gaat achterop. Ik heb dit hele jaar al achterop gestaan en Tonnie vindt het ook prachtig, dus ruilen dit keer. Het A- traject gaat 1 keer heen en weer door het dal en dan verdwijn je over de top om daar je traject te rijden. Het overgangstraject is weer in het zicht van het publiek. Diesel is erg enthousiast en druk. Terwijl ze wachten op hun start raak ik aan de praat met Weronika Kwiatek. Ze verteld van alles en als ik haar vraag waarom haar arm in een brace zit verteld ze dat ze rijdt met een gebroken sleutelbeen! Wat een bikkel! Nog even op de foto met haar en haar broer, want immers, dit zijn wel 2 echt goede rijders dus daar willen we best even mee poseren. En dan is het zover. Op naar hindernis 1. Diesel is over enthousiast en wil net even te snel poorten in. Hups daar gaat een bal. In hindernis 2 helaas nog een keer hetzelfde. Het is fijn dat hij zo hard wil, maar na hindernis 3 is Rudolf van mening dat het anders moet en zie het resultaat. In hindernis 7 de 2e tijd en in hindernis 8 de eerste tijd! Natuurlijk wil je het liever vanaf de eerste al zo maar dat is de sport. Heel tevreden komt Rudolf over de finish. Weer wat geleerd, weer een stap verder en een mooie uitslag. 5e in de marathon en 3e overall.
De reden dat we gister de website niet hebben bijgewerkt is deze; we hadden een prijsuitreiking, diner en feestje op het kasteel! In de oude smederij, net tegen de kasteelmuur aan. Wouw wat een locatie! Ze hadden echt weer hun best gedaan. Rudolf mocht naar voren voor zijn 3e plaats in de dressuur en hij kreeg een daverend applaus. Toch super, want er waren verder geen Nederlanders en het is een heel mooi iets als andere landen zo voor je klappen! Hij kreeg van heel veel mensen complimenten over zijn proef en daar kun je weer weken van genieten. Foto's