dag 7 WK Izsák Hongarije

dag 7 WK Izsák Hongarije

24.09.2014

Keuring en opening


Een spannende dag, want vandaag keuren de juryleden alle paarden en haast alle wedstrijden gaat er wel een paard uit. Ook dit keer was er 1 kreupel van een Belgische menner. Afschuwelijk, heb je zoveel kilometers gereisd en mag je niet starten. Wij hadden ons dan ook heel goed voorbereid, We zijn een paar dagen eerder aangekomen in Hongarije zodat hij niet stijf is van de reis en nu even alle puntjes op de “ i “. Dus ‘s ochtends vroeg onze koe in bad. Nu was er 1 probleempje, ons prinsje is gewent aan warm water thuis. Maar helaas, dat hebben we hier niet. Er zijn zo,n 8 wasplaatsen op rij en wel buiten. Gelukkig scheen het zonnetje, maar nog vond Diesel het echt afschuwelijk en probeerde er onderuit te komen. Hij draaide zich in alle mogelijke bochten. Hilarisch van een afstandje om te zien hoe Tonnie alle zeilen bij moest zetten om minder water op te vangen dan Diesel.
Maar het resultaat mocht er zijn; stralend wit. Daarna zorgde Tonnie voor hele mooie vlechten en heb ik zijn nagels gelakt. ( nee geen grapje, er is ook nagellak voor paarden! )
Vervolgens ons zelf opgedirkt en in het nette pak gestoken. En dan goed lostappen en draven tot je aan de beurt bent. Al onze fans stonden aan de kant toen Diesel in de baan kwam. En ze waren trots want hij kwam weer royaal los van de grond. Resultaat; WE MOGEN MORGEN STARTEN!
En dan eerst feesten! We hebben landenavond wat betekend dat ieder land een tafel maakt met eten en drinken wat een specialiteit van het land is. In onze vrachtwagen werd dan ook tussen 18.00 uur en 19.00 uur druk kaas en worst gehakt. Het leek wel een fabriek! Met 7 man stonden ze aan een lange tafel alles klaar te maken. Het resultaat mocht er zijn. Zodra alles staat kun je aan het eten EN socializen bij alle landen. En daarna op de dansvloer met mensen van 24 Nationaliteiten. One bigggg party! Om 22.00 uur hebben wij de dansvloer verlaten en hebben Diesel verzorgt voor de nacht. Na 22.00 uur mag je niet meer alleen naar je paard en er liep dan ook een bewaker met je mee. Al met al lagen we er nog redelijk op tijd in, want immers morgen een belangrijke dag; de dressuur. foto's