Marijke en Diesel eerste!

Marijke en Diesel eerste!

12.10.2014

Marijke en Diesel eerste!

Toen Marijke vorige week heeeeel lief vroeg of ze Diesel op de onderlinge wedstrijd mocht starten hoefden we niet lang na te denken. Marijke staat altijd voor ons en onze paarden klaar, wanneer je ook belt. Ze is onze steun en toeverlaat en daarnaast zorgt ze ervoor dat alles hier thuis op rolletjes verloopt als wij weer eens op wedstrijd zijn. Dus natuurlijk kon Marijke hem starten. Alleen er was 1 klein dingetje................ Hij had al even niet meer onder het zadel gelopen en was al een jaar niet meer in een binnenbak geweest. Dus hup, vrijdag nog even snel voor de lessen het fenomeen "zadel" en "binnenbak" hergeïntroduceerd, want vorig jaar zette hij direct bij binnenkomst in de manege zijn staart erop en pas aan het einde van de proef kwam die (inclusief zijn hoofd) weer naar beneden.
Maar wat is het toch een heerlijk dier: Diesel. Het maakt hem helemaal niet uit dat we even tijdelijk de menwagen inruilen voor het zadel. Hij doet gewoon wat je van hem vraagt. Soms kijkt hij even heel dom, maar dan valt het kwartje en gaat hij er weer 300 % voor. Af en toe heeft hij tussendoor een geintje, maar dat is alleen maar goed, dat geeft aan dat hij er lol in heeft.
En dat was te zien tijdens het losrijden, de oortjes kwamen erop bij het binnenkomen van de losrijring. Al die paarden! Hij vond het geweldig. Marijke begon hem direct mooi los door het lijf te rijden en ze hield de ontspanning erin. Knap van haar, want i.v.m. het WK heeft ze hem al even niet kunnen rijden. Daarnaast rijdt ze zelf op een pony en dan is dit best een hele overstap.
Bij het binnenkomen van de binnenbak zag je dat Diesel even begon te spannen. Maar dat duurde maar even en doordat ze echt eraan ging rijden kreeg ze hem weer bij de les en dat bleef gedurende de hele proef. Na de galop dreigde er even spanning te komen, maar die liet ze binnen 10 meter al weer netjes afvloeien. Apetrots waren we op haar. Ik stond echt aan de kant te stressen tijdens haar rijden, voor je gevoel is het net zo spannen als dat we zelf een belangrijke wedstrijd mennen!
En het resultaat: EERSTE met 202 punten. Wat is het toch een super span: Diesel en Marijke! foto's