symposium - mennen met kennis

symposium - mennen met kennis

04.12.2013

Informatie over het symposium - "mennen met kennis"

 

 

 

 

Menteam P&K organiseert i.s.m. Dierenkliniek Winsum

Het symposium “Mennen met kennis”

 

Het symposium wordt gehouden op
1 maart 2014 van 10 - 17 uur.

Kosten voor deelname zijn €45,-
Consumpties voor eigen rekening. (de kosten van het eten en drinken zijn NIET bij de prijs inbegrepen)

Opgave o.v.v. naam en adresgegevens via:
paard@dierenkliniekwinsum.nl
Definitieve inschrijving na betaling via:
NL43RABO0316 0105 37 t.a.v. Dierenkliniek Winsum

Vol = vol
Als u zich voor 15 februari 2014 afmeld krijgt u 25% van het inschrijfgeld retour

Voor meer informatie: www.menteam-pk.nl

 

Accomodatie voor het symposium:
Manege Den Esch
Nijverheidsweg 41
7921 JH Zuidwolde (Dr.)
 

Hieronder kunt u de onderwerpen van het symposium bekijken en een korte inleiding van de sprekers.

 

Françoise Rey
Paardendierenarts
-- Sportbegeleiding van het menpaard
-- Zin en onzin van voedingssupplementen


Françoise Rey is werkzaam als paardendierenarts op Dierenkliniek Winsum. Zij heeft als bijzondere interesse het begeleiden van paardensporters op alle denkbare vlakken. In 2004 is zij begonnen met medische sportbegeleiding van menpaarden. Met behulp van sportfysioloog Eric van Breda is zij in die tijd ook begonnen met het maken van lactaatcurves in het kader van trainingsbegeleiding. Daarnaast besteedt ze veel tijd aan gebitsverzorging van sportpaarden. Momenteel is bezig met een tweejarige opleiding voor manueel therapeut/chiropractor voor paarden. 
Zelf is ze ook actief in de paardensport. Ze rijdt ZZ-licht dressuur, M springen en Z eventing. 

 

Marleen Noordhof
Fysiotherapeut paard, chiropractor & dry needling
-- Hoe krijg je een menpaard los door het lijf zonder erop te gaan zitten

 

Marleen Noordhof is sinds 2001 afgestudeerd Fysiotherapeute. In 2003 heeft ze de opleiding dierfysiotherapie afgerond en in 2006 de chiropractie opleiding voor paarden 'Focus on the Equine Spine' behaald. Vanaf september 2009 is Marleen fulltime aan de slag met het behandelen van paarden, met name in de regio Groningen, Friesland en Drenthe. Heeft in 2012 de cursus 'Dry Needling voor paarden' gevolgd. Marleen heeft zelf tot april 2013 prix st. Georges en Intermediaire I gereden met haar paard Remmie II en is nu weer fanatiek aan de slag met twee jonge (spring) paarden. Marleen behandelt voornamelijk spring-dressuur en menpaarden.

 

Peter Bonhof
Internationaal jurylid met FEI O-status
-- Zelf jureren samen met dhr.Bonhof

 

Peter Bonhof zijn vader had een gemengd bedrijf met kippen koeien varkens, paarden en hengstenstation. Zelf heeft hij volop gewerkt met paarden tot 1956, dus opgegroeid tussen de paarden. Zijn vader is oprichter van Eper ruiters in1947, daarna 25 jaar voorzitter en toen heeft hij dat stokje overgenomen gedurende 18 jaar. Vanaf 14 jaar paard gereden in alle facetten van de paardensport. Meer dan 50 jaar jurylid waarvan vanaf ongeveer 1985 ook mennen. In het mennen doorgegaan naar internationaal O jurylid en 4 Wk's en 1 Europees Kampioenschap mogen jureren wat hij een fantastische ervaring vond . Dressuur rijpaarden mag hij jureren tot en met Grand Prix. Verder geeft hij nog les en zit in verschillende examencommissies.

 

Gerard Leijten
Internationaal 2-span menner, instructeur en coach
-- Valkuilen in de vaardigheid, theorie en praktijk

 

Gerard Leijten is geboren in 1961 en begint op 16 jarige leeftijd zijn mencarrière met een enkelspan. Na zijn studie bedrijfskunde aan de HTS stapt hij over naar de dubbelspannen. Na diverse successen in de klasse 1,2,3 stapt hij in 1999 over naar de klasse 4. Hierin is hij helemaal op zijn plaats en inmiddels heeft hij al meerdere WK´s gereden. Met een 5e, 6e en 9e plaats als super resultaten. Vanaf 2004 stopt hij met zijn werk in de bouwsector en gaat volledig aan de slag met het trainen van

paarden en het geven van instructie. Veel van de door Gerard getrainde paarden worden nationaal en Internationaal op wedstrijden uitgebracht. Ook als trainer en coach van vele menners in binnen- en buitenland levert hij een grote bijdrage aan de successen van zijn leerlingen.

 

Hergen van Hall
Dressuurruiter en jurylid Prix st. Georges en Intermediair I
-- Verzameling, hoe kun je dit verbeteren


Hergen van Hall, ruiter en instructeur uit Oldeboorn. Hergen heeft meerdere paarden uitgebracht tot en met de prix St. George/intermediaire. Op dit moment staan er een aantal talentvolle jonge paarden op stal, daarnaast ook een paar fijne wedstrijdpaarden van niveau net zadelmak tot lichte tour. Na een aantal jaren op verschillende stallen en daarbij als trainingsleider van de merrietest te hebben gewerkt, is Hergen inmiddels alweer 8 jaar samen met Klaas Jan Feitsma zelfstandig. Op hun lokatie in Oldeboorn beschikking over 25 stallen en een binnen en buitenbak met topbodem. Naast het trainen van de paarden en het geven van instructie mag Hergen ook jureren tot lichte tour niveau.

Rob Woudstra
Voedingssupplementen deskundige
-- Voedingssupplementen, kies voor kwaliteit


Rob Woudstra 54 jaar Oorspronkelijke opleiding : Hotelschool (Management) aangevuld met cursussen in Sales & Marketing (Nima A + B) Sinds 2002 samen met Partner Mieke Slingerland gaan specialiseren in voedingssupplementen voor paarden. Huidige bedrijven zijn: Pardoes Aurora, Med4Vets, Paarden Zorg en Pro Dog.

Kennis vergaard door o.a.:
-Veel research te doen naar producten met name samenstelling en gebruikte ingrediënten.
-Veel contact te hebben met dierenartsen en kennis te delen.
-Studies welke zijn gedaan door o.a. dierenartsen en voedingsdeskundigen wereldwijd ( met name USA, Australië en UK) naar de invloed van supplementen op het welzijn van het paard.
-Het zelf volgen van gespecialiseerde cursussen voor dierenartsen. (o.a. Wound Management and Reconstruction in horses via Woumarec )
-Praten met producenten.
-Productontwikkeling samen met producenten.
-Boeken en internet.
-Eigen ervaringen en vooral die van gebruikers met producten.
Specialiteiten binnen ons bedrijf zijn:
Mieke Slingerland : Paard intern (met name spijsvertering)
Rob Woudstra : Gewrichten en wondbehandeling
Onze doelstelling : Het verbeteren van de lichamelijke conditie van het paard door het adviseren en aanbieden van eerlijke en hoogwaardige voedingssupplementen die ook daadwerkelijk werken met als eindresultaat een blijer paard en eigenaar/ruiter.

 

Astrid Bos
Paardendierenarts Dierenkliniek Emmeloord
-- Doping: wat je absoluut moet weten om een positieve dopingtest te voorkomen

 

Jos Kikkert

Surgicall Support bij Biomet Nederland

-- Het technische verhaal achter PRP (pees herstel m.b.v. plaatjes rijk plasma)

 

Jos Kikkert is in 2004 begonnen bij Biomet Nederland daarvoor was hij als Operatie Assistent orthopedie werkzaam in een ziekenhuis.
Biomet is 1 van de grote spelers in Nederland op heup- en knieprotheses.
Toen hij in aanraking kwam met het product GPS was hij meteen geboeid hierdoor mede door zijn achtergrond als Klinisch Chemisch laborant.
Biomet is een humaan bedrijf maar in 2008 hebben ze een onderzoek met PRP gedaan op paarden op de universiteit van Utrecht.
Hierbij heeft hij nauw samengewerkt met diverse veterinaire artsen en zo is hij in de veterinaire wereld terecht gekomen.
Sinds 4 jaar werkt hij als Surgicall Support binnen hetzelfde bedrijf. Dit betekent dat hij de praktische zaken doet en in mindere mate de sales zaken.
Dus ‘s ochtends een moeilijke revisie van een (humane) knie begeleiden en ‘s middags een PRP injectie bij een paard. EEN SUPER JOB!!