Op naar Sevilla

Op naar Sevilla

14.02.2013

Sinds een aantal weken zit Gerard Leijten onze mensinstructeur in Sevilla. Wij zeuren allemaal over het weer, maar hij is zo slim om in de Spaanse zon te overwinteren. Natuurlijk willen we daar wel eens rondkijken en zodra Gerard aanbood dat we wel konden komen logeren hadden we binnen een half uurtje de tickets uitgezocht en kon hij zich “verheugen“ op 5 loges (NOOIT spontaan iets roepen als wij in de buurt zijn!). Afgelopen weekend zaten we samen met Tonnie, Mariët en Marijke in de auto naar vliegveld Eindhoven en daarna in……”de bus“ naar Sevilla??? Op het moment dat we in de rij stonden bij het boarden werd omgeroepen dat door extreme dichte mist onze vlucht was geannuleerd. Dus hup, met nog zo’n 600 man van allerlei vluchten op een holletje naar de bussen en op naar Weeze in Duitsland. Vanaf deze luchthaven vertrokken we alsnog naar Sevilla. Gelukkig komen we toch daar aan, ook al zijn we een halve dag later. Na toch wel een beetje stress was het super dat Gerard ons stond op te wachten bij de uitgang en we al binnen een uurtje onze bagage hadden gedumpt en heerlijk op een terrasje in de zon aan heerlijke Spaanse broodjes zaten. Daarna door naar stal en daar keken we onze ogen uit! Wat een heerlijke plek. De paarden hebben vanuit stal een uitzicht waarop menig vakantie ganger jaloers op zou zijn! En een rijbaan te midden van palmbomen is ook niet echt een straf! Direct naast de stallen van Gerard liggen de hindernissen. Die zijn zo ontworpen dat ze perfect in de omgeving passen. Wouw, wat een sfeertje! Aangezien we een halve dag missen door de mist, is onze “relax vakantie“ veranderd in een “actieve vakantie“ en al snel zijn we onderweg naar Sevilla. Gerard blijkt naast een fijne coach ook een geweldige reisleider. Hij loopt als een speer door de stad en wij hollen achter hem aan en proberen intussen ook foto’s te maken en zijn verhalen te volgen. Over alle mooie gebouwen heeft hij wel iets te vertellen. Na een uurtje of 2 zijn we neergeploft bij een tappasrestaurant en hebben we buiten op het terras heerlijk gegeten.

Zondag begon met een heerlijk ontbijtje in het plaatselijke restaurantje/kroegje. Gevolgd door een rondleiding langs prachtig gerestaureerde koetsen die op stal staan. Daarna op naar El Rocio: een bedevaartsoord waar met Pinksteren duizenden pelgrims vanuit heel Spanje te paard, te voet of met wagens met paarden of ossen naar dit stadje komen. Honderden huizen, allemaal met aan de voorkant aanbindplaatsen en aan de achterkant stallen staan aan de zandwegen van dit stadje. We hebben onze ogen uit gekeken. Natuurlijk hebben we ook de prachtige kerk van binnen bewonderd. Als afsluiting van de dag bracht Gerard ons met zonsondergang naar het strand. Heerlijk even uitwaaien en genieten van de zeelucht. Een fijne afsluiting van een heerlijke dag.

Maandag ochtend zijn we vroeg begonnen met het lactaatmeten. (meer info over lactaat meten vindt je eerder onder kopje nieuws) Mariët en Esther zorgden voor de verwerking van het bloed. Marijke en Tonnie spanden de paarden in en zorgden ervoor dat de hartslagmeters eraan kwamen. Gerard mende en Rudolf gaf de juiste hartslag aan waarop Gerard moest rijden. Al snel werkten we als een goed werkend team en gingen we als een speer. Heerlijk om met zo’n fanatieke groep mensen te werken. Daar hou ik wel van! Van alle paarden hadden we perfecte uitslagen en die gaan nu door Françoise Rey (dierenkliniek Winsum) verwerkt worden en aan de hand daarvan maakt ze op maat gemaakte trainings schema’s voor ieder paard.
Als verrassing gingen we ’s middags met Gerard een buitenrit maken met “de Hummer “ Nou, dat was echt spectaculair mooi. Je duikt zo vanuit de heuvels het dal in. Prachtige uitzichten en kleuren wisselden elkaar af. Leuk dat we nu weten waar Gerard zo van geniet iedere dag. Ook deze dag sloten we af met een heerlijk etentje in Sevilla. Op de terugweg naar de auto hebben “onze mannen“ nog even een band gewisseld van een Spaans echtpaar. We voelen ons al helemaal thuis! Helaas zit onze tijd er hier op en vertrekken we al nagenietend met onze koffers met bloedanalyse apparatuur en hartslagmeters weer naar huis. foto's