Pittig lesje van Hergen van Hall

Pittig lesje van Hergen van Hall

29.03.2014

Vandaag ziin we afgereisd naar . . . . . . Friesland. ( Nee, niet verdwaald, maar doelbewust naar deze provincie gereden). Al jaren hebben we les van Gerard Leijten en daarnaast lessen we af en toe bij anderen. Het is heel belangrijk om je breed te blijven ontwikkelen en daarvoor zul je van verschillende mensen les moeten nemen.
Hergen heeft zelf niets met mennen, maar is een fanatieke dressuur ruiter en start Intermediair 1/ lichte tour. We hebben al eerder bij Hergen gelest en dat was zo goed bevallen dat we daar nu een vervolg aan gaan geven. We waren voor het eerst op het nieuwe bedrijf van Hergen en zijn partner Klaas-Jan en dat zag er super uit. Een mooie ruime binnenbak en hele fijne lichte stallen. We mochten buiten op de grasbaan trainen en daarna was er voor de paarden een grote douche ruimte. Perfect dus voor een pittig lesje. En nou….. die kregen we. Rudolf werd direct flink aan het werk gezet. Geen gezeur, rijden. Geen truckjes of gefreubel, gewoon zelf harder werken, zelf sneller reageren en duidelijker en consequenter zijn. Klinkt makkelijk toch? Bleek ietsje moeilijker maar mooi om te zien dat Hergen alle problemen bij de menner zoekt. En nog veel mooier om te zien hoe Rudolf daar in 45 minuten ook echt mee aan de slag ging en ook resultaat boekte. Natuurlijk gaat dat een paar maand duren voor dat je het jezelf een beetje eigen hebt gemaakt, maar het begin is er.
Ook Tonnie werd stevig aan het werk gezet . En het duurde niet lang of Hergen kroop zelf op de bok. Zo zie je direct dat het een echte vakman is, immers: de beste instructeurs willen allemaal zelf “ voelen “ wat er aan schort. En ondanks dat hij zelden zelf ment, reed hij er zo mee weg.
Voor ons een leerzaam dagje waar zeker veel van zullen volgen.
Mochten er meer zijn die in het Noorden nog een goede dressuur instructeur voor het mennen zoeken; Hergen is echt een aanrader.
Website: http://www.feitsmavanhall.nl
 foto's