Portugal dag 11

Portugal dag 11

15.09.2012

Wat een dag vandaag! Echt super gaaf. De marathon is toch iedere keer weer speciaal. En voor ons was het de eerste keer dat we 8 hindernissen reden. En dat bij een temperatuur van zo’n 38 graden rond 13.00 uur. EN……. Toen zaten wij in de hindernissen. Bovendien was er tot een uur of 15.00 uur geen zuchtje wind. Maar Diesel deed het super. Het A-traject en het stap-traject (D-traject) gingen goed. Onderweg keken we om ons heen in de trajecten en toen realiseerden we ons dat het heeeel bijzonder is dat we hier mogen rijden. In april zijn we begonnen in de klasse 4 en wilden dit jaar lekker oefenen. Nou dat liep anders!!! We rijden op het WK!
En toen de hindernissen in. We waren allebei gezond zenuwachtig, niet extra ofzo. De hindernissen zaten super in het hoofd en we dachten dat we voor ons de juiste lijnen hadden gekozen. Niet te veel binnendoor, zo vloeiend mogelijk. Diesel wordt wel steeds sterker, maar voor dat binnendoor werk is hij nog niet klaar. Dus op naar hindernis 1, een moeilijke qua lijnen. Je had weinig aanknopingspunten en veel rondlopende lijnen, maar hij liep super en dat geeft de burger moed. Dus in de volgende hindernissen lekker zo door gereden en het ging SUPER. Voor ons één van de beste marathons ooit. Iedere hindernis pakte hij weer super aan en geen spoortje van vermoeidheid. We wilden tussen hindernis 7 en 8 stappen zodat hij voor de zware hindernis 8; de brug met grote waterbak, weer wat energie op kon doen. Maar hij dutte in dus lekker weer in draf. Ook hindernis 8 ging hij weer goed. Hij was net zo fit. Helaas wil Diesel nog niet al te hard door een waterbak en ook nu kon dat iets sneller. Maar eruit en de brug over pakte hij weer lekker aan. Wat een opluchting als je dan over de finish rijdt! Een hele ontlading. Ik was zo trots als een aap op ons team. Voor het eerst 8 hindernissen en geen foutjes! Voor ons kon het niet beter. Diesel heeft het wel even zwaar gehad, het was echt heel warm en dan ook nog geen wind, maar binnen een half uur na de marathon was zijn temperatuur weer 37.6 graden. Direct even voor overleg met Francoise, onze eigen dierenarts, gebeld en alles even doorgepraat. Die was er super tevreden over, dus met een gerust hart kon hij op stal. Daar hebben we nog om de beurt 2 uur bij hem voor de stal gezeten om te checken hoe het herstel verder ging. Lekker de pezen regelmatig koelen met water en veel zout over het voer. ‘s Avonds stond hij er al weer zo fris als een hoentje voor. Shelto, onze team veterinair, heeft hem om 20.00 uur even bekeken en hem laten voor draven en dat was prima. Nu kunnen we pas zeggen dat het een perfecte dag was.

Achteraf bleek dat we ook nog super tijden hadden en een 20e plaats in de marathon en 22e na de dressuur en marathon. Echt geweldig.
Ook de anderen hebben een goede marathon gereden, vooral Saskia. Wat een super marathon reed die! De uitslagen volgt iedereen toch op hoefnet dus die zal ik hier niet zetten. Nu op naar morgen. Foto's