Trainingsweekend van Gerard Leijten

Trainingsweekend van Gerard Leijten

24.02.2014

Afgelopen weekend hadden we weer twee dagen les van Gerard.  Naast veel aan de conditie werken in het bos is het deze winter ook gelukt om de dressuur lekker door te trainen.  Iedere 4 week is Gerard geweest om te checken of we ons huiswerk hadden gedaan en om daarna vervolgens met weer iets nieuws aan de slag te gaan.
Vandaag was het echt fijn: vanaf de kant zag ik al hoe heerlijk Diesel liep, daarbij de enorme grijns op Rudolf zijn gezicht en het was wel duidelijk dat het gevoel daarbij ook super was. Daarna de vaardigheid getraind en weer volop goede tips gekregen. Daar kunnen we aankomende maand volop mee aan de slag. Voor ons jonge paard: Farell van 4 jaar oud, was het weer intensief.  Ze maken zo'n dag  zoveel mee: met 4 paarden op de vrachtwagen, tussen de lessen door steeds eraf om paarden te wisselen en dan maar weer wachten. Voor zo'n jong dier echt niet gemakkelijk. Maar je ziet dat ze het rustige gedrag van de andere dieren overnemen en op die manier goed leren reizen. Zowel zaterdag als zondag heeft hij echt fijn zijn werk gedaan en je ziet hem per maand veranderen. Vandaag voor het eerst een vaardigheidsparcoursje en dat deed hij boven verwachting! Voor Rudolf kon het weekend niet meer stuk.

Ook onze ouwe trouwe Arriba heeft zich met Anja weer van zijn beste kant laten zien. Zijn 19 jaren zou je hem absoluut niet geven als je ziet hoe werklustig en fanatiek hij voor de wagen loopt. Anja liet Arriba mooie stuken dressuur lopen en technische vaardigheidsoefeningen. Je kon aan de balans tussen concentratie en een enorme lach op Anja haar gezicht zien dat ze geniet van de leerzame trainingen. Natuurlijk waren we samen met Tonnie en die had z'n nieuwste aanwinst ook mee. Deze 4 jarige, Floyd, staat nog maar net voor de wagen, maar begint echt al fijn te lopen. Fijn om juist bij die jonge dieren al met regelmaat  hulp te hebben.  En dan natuurlijk 2 dagen met zijn topper Jeroen aan de slag. En die "vloog" letterlijk door de baan. Ik heb maar een paar foto's gemaakt, maar haast overal is hij "letterlijk " met 4 beentjes van de vloer. Mijn terugweg was dan ook heel gezellig in de vrachtwagen, zowel Rudolf als Tonnie zaten met een grijnzende smoel naast me na te genieten en waren al weer aan het praten over Gerards volgende les. foto's