Voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen

Voor het derde jaar op rij Nederlands kampioen

03.09.2011

Op 2 en 3 September waren de Nederlandse kampioenschappen samengesteld mennen in Wierden. Donderdags waren we op tijd aanwezig zodat we ruim de tijd hadden om alles goed te verkennen. Bij het samengesteld mennen is het heel belangrijk dat je in alle drie onderdelen goed mee komt en dat betekent dat er geen enkel  foutje mag worden gemaakt. Dus uren fietsen en lopen zodat we de dressuurbanen, vaardigheid en de marathon trajecten en hindernissen echt konden dromen. Op vrijdag begon het kampioenschap met erg natte dressuurbanen. Bij het zien van het zware trekken van de paarden in de dressuurproef werd er besloten nog snel de wielen van de marathon wagen te wisselen. Gelukkig hebben we een auto monteur als groom mee.  Albert, de vader van Esther moest 4 wielen binnen 20 minuten wisselen en al snel  brak hem het zweet aan alle kanten uit.  Je zag een gereedschapskist en iemand in een geruite blouse onder de wagen heen en weer schieten. Een formule 1 team zou er jaloers op zijn. Vol rubber ging eraf en de luchtbanden er onder. Het resultaat mocht er zijn. Diesel liep heerlijk en met  42.03 strafpunten en   73.7  % stonden  we eerste en hadden het beste dressuur resultaat van alle rubrieken neer gezet.  Met daarna een foutloze vaardigheid sloten we de eerste dag super af met een voorsprong van 11.3 punten.

De hindernissen in de marathon waren super. Er waren heel veel verschillende lijnen mogelijk en dat maakt het extra spannend zoals een kampioenschap hoort te zijn. Omdat we ruim voor stonden hadden we besloten dat we behoudend zouden rijden zodat we geen fouten zouden maken. Na hindernis 4 hoorden we dat we snelle tijden hadden en konden we het in de laatste 2 hindernissen nog iets rustiger aan doen.  Je hebt de neiging om hard te blijven rijden, maar gelukkig won het gezonde verstand en reden we de marathon zonder fouten uit.
Met 96.07 strafpunten ( wat ook het beste resultaat alle rubrieken was!)  wonnen we de wedstrijd en mochten we het kampioenslint klasse 3 voor het 3e jaar op rij mee naar huis nemen. Meer foto’s staan in foto's.