Winterse trainingen

Winterse trainingen

25.12.2010

Leuke sport he! Als het 10 graden vriest en ieder normaal mens bij de kachel zit met een lekker boek begint het feest voor ons.
Hemd, T-shirt, dunne trui, coltrui, rijbroek, spijkerbroek, dunne sokken, (juist: nog steeds voor 1 persoon!) ski sokken, jas en daarover een waterdichte overal, handschoenen en Russische bontmuts niet vergeten en dan……… overeind zien te komen.
Optuigen en inspannen vergt daarna enig atletisch vermogen met al die kleding. Maar dan zitten we toch echt op de wagen en kunnen we gaan trainen. Eerst even dressuur en vaardigheid in de bak, daarna conditietraining in het bos.
Ik zal u besparen hoe alles gaat als we weer thuis komen maar het uitpellen duurt ongeveer een half uur. En dan is er toch echt die warme chocolademelk en zijn we weer op het zelfde punt als de “normale/gewone/slimme" mensen.

Maar buiten alle "ellende" hebben we dan heerlijk getraind. De paarden vinden het geen probleem en zó kunnen we wel doortrainen en nieuwe dingen leren, want voor je het weet staat de eerste wedstrijd al weer voor de deur.
Meer foto’s staan in foto's.